top of page
Foto van schrijverStephanie Vanhaverbeke

Zo gezond is Hibiscus: de voordelen op een rij.

Bijgewerkt op: 23 apr. 2022


De gedroogde Hibiscusbloem wordt veel gebruikt om thee te maken of om een gin-tonic of andere cocktails op smaak te brengen. Een Hibiscus thee is wat zuur van smaak, deze smaak ligt ergens tussen die van Rabarber en framboos. Zoetemondjes kunnen Hibiscus combineren met honing, Munt, Fruit, Rozenbottel of andere zoete accenten. Je kan Hibiscusthee ook wat zachter maken door Kaneel aan toe te voegen. Doordat thee van Hibiscus zowel warm als koud gedronken kan worden, smaakt deze thee in ieder seizoen. Wil je een echte op en top zomerthee maken? Combineer dan eens Hibiscus met verfrissende munt. Hibiscus werd in de Westerse wereld al heel lang als smaakversterkend kruid gebruikt in verschillende kruidentheemengelingen voordat de bloeddrukverlagende werking ervan klinisch bewezen werd.



Let op! Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijke visie van de auteur, gevormd door wat terug te vinden is in de bestaande literatuur. Het bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.



De voordelen van Hibiscus

Hoge bloeddruk

Hibiscus bevat talrijke antioxidanten die mogelijks de oxidatieve stress in het lichaam verminderen en zo ook de aantasting van vaatverwijdende vrije radicalen verminderen. Volgens het 'Groot Handboek Geneeskrachtige planten' van Geert Verhelst zorgde Hibiscusthee er tijdens een studie voor dat na een maand bij 75% van de deelnemers een daling van de systolische en diastolische bloeddruk werd vastgesteld.

Aderverkalking & Cholesterol

Urinewegen

Bloedsuikerspiegel

Afkoelend & koortsverlagend

Krachtige antioxidans

Spijsvertering


Zo zie je maar dat een Hibiscusthee meer doet dan alleen lekker smaken.



Waarschuwingen

Het is beter om Hibiscusthee te vermijden tijdens de zwangerschap, zeker als deze nog in het beginstadium is. Ook wanneer je vaak last hebt van een lage bloeddruk is het beter om voorzichtig te zijn met Hibiscus en deze omwille van zijn bloeddrukverlagende werking slechts matig te gebruiken.

Let op! Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.



De meeste in dit artikel genoemde voordelen van dit kruid zijn gebaseerd op het groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten.


Informatie over planten, hun kenmerken en hun gebruik mag in geen enkel geval de auteur verantwoordelijk stellen voor ondoordacht of fout gebruik. Zo ook mag de informatie die verdeeld wordt niet beschouwd worden als een of ander therapeutisch voorschrift, dit artikel is louter informatief en mag onder geen beding een consultatie met een professional vervangen.




468 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page